Μάθε για το rescEU

rescEU-KeyVisuals-A3-EL-5

Κάντε Δωρεά στην Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Επικοινωνία


Επικοινωνήστε μαζί μας

« This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. »


ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΚΚΟΣ

Γενικός Γραμματέας της

Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος


O Παύλος Κόκκος γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1974 στην Ύδρα, όπου ζει και εργάζεται, με καταγωγή όμως κατά το ήμισυ από τα Σφακιά της Κρήτης και έχει ένα αγόρι 12 ετών.


Φοίτησε όλα τα σχολικά του χρόνια στα σχολεία της Ύδρας και ολοκλήρωσε τον δεύτερο βαθμό της εκπαίδευσης στο Γενικό Λύκειο Ύδρας το 1992. Υπηρέτησε στο Στρατό Ξηράς (Σώμα Διαβιβαστών) ως Χειριστής Ασυρμάτων Μέσων (Χ.Α.Μ).


Σήμερα διατηρεί δύο επαγγελματικές δραστηριότητες τις οποίες και ασκεί παράλληλα στον τόπο κατοικίας του, την Ύδρα. Είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης ελαιοχρωματισμών από το 2010, έχοντας ένα μακρύ κατάλογο επώνυμων πελατών με πολυτελείς οικίες - Αρχοντικά στην Ύδρα και παράλληλα, από το 2015, ασκεί το επάγγελμα του τεχνικού ηλεκτρονικών υπολογιστών και εγκαταστάτη δικτύων.


Το 2010 ασχολείται για πρώτη φορά ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση βάζοντας υποψηφιότητα Δημοτικού Συμβούλου στον Δήμο Ύδρας με την τότε επικρατούσα παράταξη. Την περίοδο 2011-2014 ασχολήθηκε με αρκετά θέματα που απασχόλησαν την διοίκηση του Δήμου της Ύδρας, με κυριότερο όμως την δημιουργία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας το οποίο, ύστερα από έναν μακρύ αγώνα, έλαβε ΦΕΚ λειτουργίας στις 2 Μαΐου 2014.


Από το 2017 κατέχει τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ στο "Σύλλογο Δρομέων Ύδρας" ο οποίος διοργανώνει το "Hydras Trail Event – Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος", ενώ από τον Σεπτέμβρη του 2013 μετέχει ως ιδρυτικό μέλος στην Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων. Παράλληλα συμμετέχει ως μέλος σε διάφορα Σωματεία του τόπου του.


Το Μάρτιο του 2014 κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελοντής Πυροσβέστης όπου σήμερα υπηρετεί από την θέση του προϊσταμένου στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας, το οποίο αριθμεί 21 άτομα.


Επίσης παρέχει ανελλιπώς από το 2003 εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο Φιλανθρωπικό και Νοσοκομειακό Ίδρυμα Ύδρας «Παναγία η Φανερωμένη» ως οδηγός ασθενοφόρου.


Το Δεκέμβρη του 2014 παρακολούθησε το πρόγραμμα «Βασική υποστήριξη της ζωής και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (BLS-AED)» λαμβάνοντας πιστοποίηση ανανήπτη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC). Την ίδια περίοδο παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα «Αρχική εκτίμηση και αντιμετώπιση πολυτραυματία».


Τον Φεβρουάριο του 2016 εκλέγεται πρώτη φορά μέλος του Δ.Σ της Πανελληνίας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος ενώ το 2019 επανεκλέγεται στην θέση του Γενικού Γραμματέα.

Εύρεση

Ακολουθήστε μας στο...


Facebook

twitter

YouTube

Γίνε Μέλος στην Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Gine melos
QR Code for JotForm form


Τηλ. Πυροσβεστικής Υπηρεσίας - 199 Σε Περίπτωση Πυρκαγιάς
Καλέστε 199

FireMag