Μάθε για το rescEU

rescEU-KeyVisuals-A3-EL-5

Κάντε Δωρεά στην Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Επικοινωνία


Επικοινωνήστε μαζί μας

« This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. »


ΣΕΡΑΦΕΙΜ (ΜΑΚΗΣ) ΤΣΙΟΥΓΚΡΗΣ

Πρόεδρος της

Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος


Ο Σεραφείμ Τσιουγκρής γεννήθηκε το 1970 στο Καρπενήσι Ευρυτανίας από όπου και κατάγεται, είναι έγγαμος, πατέρας ενός παιδιού και διαμένει μόνιμα στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας.


Είναι απόφοιτος Γενικού Λυκείου και Πτυχιούχος ΤΕΛ του κλάδου παραϊατρικών επαγγελμάτων ως βοηθός μικροβιολόγου και κατέχει Πιστοποίηση Προνοσοκομειακού Διασώστη – Παραϊατρικού PHTLS (Προνοσοκομειακή Αντιμετώπιση και Υποστήριξη Ζωής Τραυματία) από το Κέντρο Εκπαίδευσης PHTLS του ΑΤΕΙ Πατρών και πιστοποίηση BLS-AED Provider απο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό. Το 1997 επέστρεψε από το Τορόντο του Καναδά που διέμεινε για 7 χρόνια και ξεκίνησε να εργάζεται ως υπάλληλος ασφαλείας σε κατοικία ξένου πρέσβη. Το 2000 ξεκίνησε να εργάζεται στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών και το 2012 μετατάχθηκε στην Τοπική Μονάδα Υγείας (πρώην ΙΚΑ) Αγρινίου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ως διοιηκητικό προσωπικό.


Έχει πολύχρονη συνδικαλιστική δραστηριότητα διατελώντας Πρόεδρος των συμβασιούχων εργαζομένων στο Ταμείο Εμπόρων από το 2000 έως το 2005 ενώ σήμερα έχει εκλεγεί Πρόεδρος στο Σύλλογο εργαζομένων (διοικητικό - νοσηλευτικό προσωπικό) στη Τοπική Μονάδα Υγείας Αγρινίου, Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Μέλος στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Δυτικής Ελλάδας.


Τον Οκτώβριο του 1999 κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελοντής Πυροσβέστης και από τότε υπηρετεί στον 1ο ΠΣ Αθηνών. Τον Οκτώβριο του 2004 προήχθη στο βαθμό του Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη και τον Οκτώβριο του 2009 στο βαθμό του Εθελοντή Πυρονόμου. Έχει συμμετάσχει σε δύο εκπαιδευτικές αποστολές εθελοντών πυροσβεστών στις Η.Π.Α., το 2011 και το 2013, ολοκληρώνοντας επιτυχώς προγράμματα εκπαίδευσης πυροσβεστών και λαμβάνοντας τα αντίστοιχα πτυχία της σχολής, συμπεριλαμβανομένης πιστοποίησης εκπαίδευσης με πραγματική καύση σύμφωνα με το πρότυπο NFPA 1403.


Έχει τιμηθεί από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος με απονομή υλικής αμοιβής για την συμμετοχή του στην κατάσβεση μεγάλων δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο του 2007 ενώ το Νοέμβριο του 2013 τιμάται από την Γερουσία της Πολιτείας του Rhode Island των ΗΠΑ και την AHEPA στο πλαίσιο εκπαιδευτικής αποστολής Ελλήνων εθελοντών πυροσβεστών.


Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών Αττικής και Πρόεδρός της από το 2001 έως 2005. Το 2005 επανεκλέγεται στην θέση του Γεν. Γραμματέα. Το 2008 συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος στη δημιουργία της Πανελληνίας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος και το Μάρτιο του 2009 εκλέγεται Πρόεδρος του Δ.Σ. To 2012 και 2016 επανεκλέγεται στη θέση του Προέδρου και το 2019 επανεκλέγεται για τέταρτη συνεχόμενη θητεία στη θέση του Προέδρου.

Εύρεση

Ακολουθήστε μας στο...


Facebook

twitter

YouTube

Γίνε Μέλος στην Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Gine melos
QR Code for JotForm form


Τηλ. Πυροσβεστικής Υπηρεσίας - 199 Σε Περίπτωση Πυρκαγιάς
Καλέστε 199

FireMag