Μάθε για το rescEU

rescEU-KeyVisuals-A3-EL-5

Κάντε Δωρεά στην Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Επικοινωνία


Επικοινωνήστε μαζί μας

« This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. »


sima peeps 100

Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος

Αρ. Αποφ. Πρωτ. Αθηνών 7929/2008, Αρ.Φακ. Νομ.Αθ. 19035

Πειραιώς 31 (6ος όροφος), τ.κ. 105 53, Αθήνα 

Τηλ: 210 220 4 199, Φαξ: 210 220 4 195

Website: www.vfu.gr  E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   FB: peeps.gr


Αρ. πρωτ. 961
 Αθήνα, 29-11-2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

5η Δεκεμβρίου «Ημέρα του Εθελοντή Πυροσβέστη» 
 
 
Συνάδελφοι/σες,

Στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού» που καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1985, η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί νομοθετικά στην πατρίδα μας (Ν.4029/11, αρθ.24,παρ.3) ως «Ημέρα του Εθελοντή Πυροσβέστη». Αυτό αποτελεί μεγάλη διάκριση για όλους εμάς που καθημερινά μαχόμαστε στην πρώτη γραμμή των συμβάντων και το γεγονός ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει και τιμά την ανιδιοτελή προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο, μας γεμίζει υπερηφάνεια αλλά και χρέος να προσπαθούμε πάντα να γινόμαστε καλύτεροι στον τομέα της προσφοράς στον συνάνθρωπο.


Ο Έλληνας Εθελοντής Πυροσβέστης είτε είναι γυναίκα, είτε άνδρας αναδεικνύει με την προσφορά του την πιο υγιή μορφή της αυταπάρνησης, ιδιαίτερα σήμερα που την πατρίδα μας συνεχίζει να ταλανίζει μεγάλη κρίση αρχών, αξιών και οικονομικών συνθηκών.


Ο Έλληνας Εθελοντής Πυροσβέστης είτε είναι γυναίκα, είτε άνδρας στηρίζει την προστασία της ζωής και της περιουσίας και θέτει καθημερινά και χωρίς δεύτερη σκέψη εαυτόν σε κίνδυνο, για να προστατέψει τα ιδανικά για τα οποία επέλεξε να εργάζεται ανιδιοτελώς, σε έναν τομέα που το ρίσκο είναι τρόπος ζωής.


Η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζει να υπηρετεί με συνέπεια και υπευθυνότητα τον θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη, με στόχο τόσο την περαιτέρω ανάπτυξή του όσο και την εξασφάλιση όλων όσων καθιστούν το έργο μας ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο, δεσμευόμενη να συνεχίσει αμείωτη την προσπάθειες της στο διηνεκές, όπως το κάνει αδιάλειπτα από το 2008.


Η δική σου προσφορά, συνάδελφε Εθελοντή Πυροσβέστη, είναι η αιτία που όλοι εμείς οι οποίοι υπηρετούμε την Π.Ε.Ε.Π.Σ, εργαζόμαστε καθημερινά, με πολύ κόπο αλλά και περίσσια υπερηφάνεια, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι συμβάλλουμε τα μέγιστα στη δική σου προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.


Δεσμευόμαστε ότι θα εργαζόμαστε πάντα με γνώμονα την προάσπιση όλων όσων έχουμε κατακτήσει με πολύ κόπο, από την απαρχή της καθιέρωση του θεσμού το 1991 και θα προσπαθούμε πάντα να εξασφαλίζουμε όλα όσα ο Εθελοντής Πυροσβέστης δικαιούται να απολαμβάνει κατά αντιστοιχία των συναδέλφων μας στις χώρες της Ευρώπης και στις Η.Π.Α.


Ευχή μας, προς κάθε συνάδελφο, είναι η συνέχιση του εθελοντικού πυροσβεστικού έργου με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και πάνω από όλα ασφάλεια της προσωπικής ακεραιότητας.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 


Για το Δ.Σ.

  

Ο Πρόεδρος

Σεραφείμ Τσιουγκρής

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Παύλος Κόκκος


Εύρεση

Ακολουθήστε μας στο...


Facebook

twitter

YouTube

Γίνε Μέλος στην Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Gine melos
QR Code for JotForm form


Τηλ. Πυροσβεστικής Υπηρεσίας - 199 Σε Περίπτωση Πυρκαγιάς
Καλέστε 199

FireMag