Μάθε για το rescEU

rescEU-KeyVisuals-A3-EL-5

Κάντε Δωρεά στην Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Επικοινωνία


Επικοινωνήστε μαζί μας

« This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. »


sima peeps 100x100

Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος

Αρ. Αποφ. Πρωτ. Αθηνών 7929/2008, Αρ.Φακ. Νομ.Αθ. 19035

Πειραιώς 31 (6ος όροφος), τ.κ. 105 53, Αθήνα 

Τηλ: 210 220 4 199, Φαξ: 210 220 4 195

Website: www.vfu.gr  E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   FB: peeps.gr


Αρ. πρωτ. 906
 Αθήνα, 06-05-2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Διαγωνισμός πρόσληψης νέων Εποχικών Πυροσβεστών στο Π.Σ.


Συνάδελφοι,
Πριν λίγες ώρες εκδόθηκε από το Αρχηγείο Π.Σ. η προκήρυξη για την πρόσληψη νέων Εποχικών Πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα. Δυστυχώς για άλλη μια φορά τα κριτήρια της Πολιτικής Ηγεσίας δεν είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας για την ορθή στήριξη και ενίσχυση του Μηχανισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο χρησιμοποιείται ως μηχανισμός προεκλογικού αγώνα. Απόδειξη των παραπάνω είναι τόσο η «μυστικότητα» του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος μέχρι την έκδοσή του όσο κυρίως η έλλειψη κοινής λογικής στη μοριοδότηση που υπαγορεύτηκε από το Υπουργείο χωρίς να ληφθούν υπόψη ούτε οι ιδιαιτερότητες, ούτε οι απαιτήσεις, ούτε και η επικινδυνότητα της εργασίας στην Δασοπυρόσβεση.

Δίνοντας ουσιαστικά απόλυτη προτεραιότητα στους υπηρετήσαντες στις Ειδικές Δυνάμεις, εξισώνει την 10μηνη και χωρίς συναφές αντικείμενο εμπειρία σε αυτές, με την 5ετή εμπειρία του Εθελοντή (άμισθου) Πυροσβέστη στο Π.Σ., θέτοντας αυθαίρετα ως ανώτατο όριο της εθελοντικής εμπειρίας τα 5 έτη για τη μοριοδότηση και ανώτατο όριο ηλικίας τα 40 έτη την ίδια στιγμή που σχετικές γνωμοδοτήσεις κρίνουν αντισυνταγματικό το όριο ηλικίας. Είναι πασιφανές ότι προτιμάται η χρησιμοποίηση ανειδίκευτου προσωπικού οι οποίοι στη συνέχεια με μια υποτυπώδη εκπαίδευση λίγων ημέρων θα τους ρίξουνε στην μάχη της αντιπυρικής περιόδου, αντί η αξιοποίηση ήδη πιστοποιημένων πυροσβεστών, γνώστες του αντικειμένου και με εμπειρία 10 και 15 ετών που τυχόν να θελήσουν να εργαστούν ως εποχικοί.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε όσα μέλη της Ένωσης είναι άνω των 40 ετών και επιθυμούσαν να καταθέσουν αίτηση ώστε να εργαστούν ως Εποχικοί αλλά λόγω του ορίου δεν μπορούν, να επικοινωνήσουν ΑΜΕΣΑ με τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΕΠΣ Δημήτρη Ζέρβα (6945291080) για περαιτέρω ενημέρωση και κατευθύνσεις.

Επίσης, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, να επικοινωνήσουν με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης και όσοι συνάδελφοι είναι κάτω των 40 ετών, με εθελοντική όμως προϋπηρεσία πάνω από 5 χρόνια, και οι οποίοι ενώ είχαν καταθέσει αίτηση, δεν προσλήφθηκαν.

Ευχόμαστε σε όλους καλή και ασφαλής αντιπυρική περίοδο,

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,


Για το Δ.Σ.

  

Ο Πρόεδρος

Σεραφείμ Τσιουγκρής

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Παύλος Κόκκος


Εύρεση

Ακολουθήστε μας στο...


Facebook

twitter

YouTube

Γίνε Μέλος στην Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Gine melos
QR Code for JotForm form


Τηλ. Πυροσβεστικής Υπηρεσίας - 199 Σε Περίπτωση Πυρκαγιάς
Καλέστε 199

FireMag