Αθήνα, 02-05-2019

Ένταξη 8ης Εκπαιδευτικής Σειράς Εθελοντών Πυροσβεστών στο  Π.Σ.

Αγαπητοί νέοι Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Με την ευκαιρία της έκδοσης από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος των επίσημων αποτελεσμάτων των εξετάσεων της 8ης Εκπαιδευτικής Σειράς Σχολής Εθελοντών Πυροσβεστών, σας καλωσορίζουμε και επίσημα στην οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος εσάς τους 410 επιτυχόντες νέους Εθελοντές Πυροσβέστες και σας ευχόμαστε καλές και ασφαλείς υπηρεσίες. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, ως ημερομηνία απόκτησης της ιδιότητας ορίζεται η 9η Απριλίου 2019 και μετά και από την δική σας ένταξη στο Σώμα η συνολική δύναμη των εν ενεργεία Εθελοντών Πυροσβεστών ξεπερνά για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, τους 2000.

Δυστυχώς, η ένταξή σας στο Π.Σ. πραγματοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο καθώς όπως ήδη αρκετοί θα γνωρίζετε δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εικόνα για παραλαβή Στολής και Μέσων Ατομικής Προστασίας. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Αρχηγείο Π.Σ. υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία προμήθειας Στολών, Αρβυλών Πυρόσβεσης, Κράνους Δασοπυρόσβεσης και Γαντιών για όλους τους συναδέλφους, μέσω δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Σχετικά με τα υπόλοιπα Μ.Α.Π. (Αστικό Κράνος, Επενδύτη και Περισκελίδα Πυρκαγιάς) δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός. Η έλλειψη στολής και Μ.Α.Π. θα περιορίσει στο ελάχιστο τα υπηρεσιακά σας καθήκοντα, ωστόσο σας προτρέπουμε να μην χάσετε την αγάπη και τον ζήλο σας γι’ αυτό το οποίο ξεκινήσατε να κάνετε, και να εκτελείτε τις τρεις τουλάχιστον 8ωρες υπηρεσίες ανά μήνα ακόμα και με πολιτική περιβολή.

Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. συνεχίζει να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε μέσο και τρόπο για την επίλυση του μεγάλου προβλήματός της μη χορήγησης Στολής και Μ.Α.Π. για την ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων μας. Για αυτούς τους λόγους, καθώς και για μια σειρά διεκδικήσεων και αιτημάτων, καλούμε και εσάς να στηρίξετε και να ενισχύσετε την Π.Ε.Ε.Π.Σ ακόμα περισσότερο και με την δική σας εγγραφή, όπως εκατοντάδες συνάδελφοι το έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Σχετική αίτηση μπορείτε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα μας www.vfu.gr

Ευχόμαστε σε όλους καλή και ασφαλής αντιπυρική περίοδο,