sima peeps 100x100

Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος

Αρ. Αποφ. Πρωτ. Αθηνών 7929/2008, Αρ.Φακ. Νομ.Αθ. 19035

Πειραιώς 31 (6ος όροφος), τ.κ. 105 53Αθήνα 

Τηλ: 2132158247, 6980360855/6, Φαξ: 210844799

Website: www.vfu.gr  E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   FB: peeps.gr


Αρ. πρωτ. 824
 Αθήνα, 11-08-2018


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Έκφραση συγχαρητηρίων προς τους Εθελοντές Πυροσβέστες Aγαπητοί/ες Συνάδελφοι/σες,


Στις 23 Ιουλίου το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε στην Ανατολική Αττική να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα πυρκαγιά μέσα σε σπάνιες καιρικές και ιδιαίτερες λοιπές συνθήκες που συνετέλεσαν σε μια τεράστια καταστροφή με τραγικά αποτελέσματα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Οι εικόνες από την πυρκαγιά και την καταστροφή συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη και πυροσβεστική κοινότητα, και η Ένωσή μας, όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, έγινε αποδέκτης πολλών μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων στήριξης προς όλο το προσωπικό του Σώματος από Επαγγελματίες και Εθελοντές συναδέλφους από χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ.


Με μια πολιτεία που αδιαφορεί διαχρονικά για την πρόληψη και προετοιμασία του πληθυσμού έναντι καταστροφών με την κατάλληλη παιδεία στους τομείς αυτούς, ελπίζοντας απλά να μην συμβεί ποτέ τίποτα, το Π.Σ. κλήθηκε για άλλη μια φορά να "βγάλει το φίδι από την τρύπα" με τους περιορισμένους πόρους του και στο τέλος να βγει και κατηγορούμενο για ευθύνες και ανεπάρκειες τρίτων. Η Ένωσή μας με μετρημένη παρουσία στα Μ.Μ.Ε. και συγκροτημένη άποψη, τόλμησε να μιλήσει με ειλικρίνεια από την πρώτη στιγμή χωρίς κανένα προσωπικό, κομματικό ή άλλο κρυφό γνώμονα και κριτήριο, αποφεύγοντας να μπει στα πολιτικά παιχνίδια της «μισής αλήθειας» ή του άκρατου καταγγελτικού λόγου.


Είμαστε βέβαιοι ότι το Π.Σ., δεδομένων των πόρων και των συνθηκών, έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως και επιχειρησιακό δυνατό και συγχαίρουμε όλους τους συναδέλφους που βρέθηκαν στο πεδίο της πυρκαγιάς δίνοντας άνιση μάχη και ιδιαιτέρως τους συναδέλφους του Εθελοντικού Π/Κ Πεντέλης. Παράλληλα εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και σε όλους τους συναδέλφους που στηρίζουν το Σώμα αφιερώνοντας 8ωρα από τον πολύτιμο προσωπικό τους χρόνο ιδιαίτερα δε σε όσους στελεχώνουν τις Εθελοντικές Π.Υ. θέτοντας τους εαυτούς τους όλο το 24ωρο στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας που αποφάσισαν να προστατεύσουν.


Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. παραμένει προσηλωμένη στους στόχους της, στους ανιδιοτελείς σκοπούς της και στον αγώνα της για επίλυση των προβλημάτων του εθελοντικού πυροσβεστικού προσωπικού, μακριά από μικροπολιτικά, κομματικά ή άλλα ιδιοτελή συμφέροντα.


Ευχόμαστε σε όλους καλές υπηρεσίες, πάντα με ασφάλεια και προσοχή.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,


Για το Δ.Σ.


  

Ο Πρόεδρος

Σεραφείμ Τσιουγκρής

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Ζέρβας


Εύρεση

Ακολουθήστε μας στο...


Facebook

twitter

YouTube

Εγγραφείτε στην Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Gine melos
QR Code for JotForm form

Ενημέρωση Μελών

 

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας
« This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. »


Τηλ. Πυροσβεστικής Υπηρεσίας - 199 Σε Περίπτωση Πυρκαγιάς
Καλέστε 199

FireMag