Τηλ: 2132158247, 6980360855/6, Φαξ: 2105205927

Αθήνα, 04-08-2018

Μηνύματα συμπαράστασης προς τους Έλληνες Πυροσβέστες

για την πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής

Πριν 2 εβδομάδες η Χώρα μας έζησε την πιο φονική και καταστροφική δασική πυρκαγιά στην ιστορία της με πρωτόγνωρες συνθήκες για τα Ελληνικά δεδομένα που παρόμοιες συναντάμε κυρίως στις ανατολικές ακτές των Η.Π.Α.

Οι τραγικές εικόνες από την πυρκαγιά και της άνισης μάχης που δινόταν, ως γνωστό, έκαναν τον γύρω του κόσμου συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη, με αποτέλεσμα η Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή να γίνει αποδέκτης μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων από πολλούς Επαγγελματίες και Εθελοντές συναδέλφους από Χώρες της Ευρώπης και τις Η.Π.Α.

Στο πλαίσιο αυτό μεταφέρουμε σε όλους τους συναδέλφους του Σώματος (Εθελοντές και Επαγγελματίες) που επιχείρησαν στην περιοχή, την συμπαράστασή και την υποστήριξη των συναδέλφων του εξωτερικού, αλλά και τα συλλυπητήριά τους για τις απώλειες των συμπολιτών μας. Επίσης σας κοινοποιούμε και το ακόλουθο μήνυμα του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Εθελοντών Πυροσβεστών των Η.Π.Α. κ. Kevin D. Quinn μεταφρασμένο.

«Εκ μέρους των Εθελοντικών Π.Υ. των ΗΠΑ, παρακαλούμε δεχτείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τις απώλειες των ζωών στο Μάτι. Η καταστροφή που προκάλεσε αυτή η δασική φωτιά είναι ανυπολόγιστη με την απώλεια 82 ανθρώπων. Συμπάσχουμε με τους πυροσβέστες, διασώστες και δύτες οι οποίοι εργάστηκαν ακατάπαυστα για να βοηθήσουν τα θύματα αυτής της τραγικής πυρκαγιάς. Βρισκόμαστε στην διάθεσή σας και ευχόμαστε γρήγορη επούλωση των πληγών.»

Το Εθνικό Συμβούλιο Εθελοντών Πυροσβεστών των Η.Π.Α. (National Volunteer Fire Council) ιδρύθηκε το 1976 και  εκπροσωπεί περίπου 800.000 Εθελοντές Πυροσβέστες και Διασώστες οι οποίοι αποτελούν το 71% του συνολικού πυροσβεστικού και διασωστικού προσωπικού. Η Ένωσή μας από τον Ιούλιο του 2013 είναι μέλος του Συμβουλίου και έκτοτε βρίσκεται σε συνεχή και στενή συνεργασία μαζί του.

Ευχόμαστε σε όλους καλές υπηρεσίες, πάντα με ασφάλεια και προσοχή.