Τηλ: 2132158247, 6980360855/6, Φαξ: 2105205927

Αθήνα, 23-05-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάντηση της ΠΕΕΠΣ με τον Αρχηγό του Π.Σ.

Sinantisi me APS 2018

Την Δευτέρα 14/05/18 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσής μας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μάκη Τσιουγκρή συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Π.Σ. Σωτήριο Τερζούδη. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και η Προϊσταμένη του Τμήματος Οργάνωσης Εθελοντισμού Επιπυραγός Χριστίνα Χρυσικού, η αντιπροσωπεία είχε την δυνατότητα να αναπτύξει τα προβλήματα που απασχολούν τους Εθελοντές Πυροσβέστες με κυριότερα αυτό της μη έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης για τον κανονισμό στολών και κατά επέκταση την χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας. Στην ουσιαστική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ο κ. Αρχηγός εξέφρασε την στήριξή του στον θεσμό και έδειξε ουσιαστικό ενδιαφέρον για όλα τα θέματα.

Αξιολογώντας τα αποτελέσματα των συζητήσεων φαίνεται ότι, μετά από πολλά χρόνια εικονικής όπως αποδείχθηκε υποστήριξης, γίνονται πλέον ουσιαστικά βήματα για την επίλυση προβλημάτων αλλά και για την στήριξη του εθελοντισμού αρχής γενομένης από την προηγούμενη Ηγεσία και η οποία συνεχίζεται και ενισχύεται περεταίρω με την σημερινή Ηγεσία, εκφραζόμενη εμπράκτως μέσα από σειρά αποφάσεων όπως η στελέχωση των Εθελοντικών Π.Υ. και με Μόνιμο Προσωπικό, η συμμετοχή σε επιμορφώσεις, η πραγματοποίηση πρόσθετων εκπαιδεύσεων, η βελτίωση και αυστηροποίηση της διαδικασίας εκπαίδευσης και αξιολόγησης των νέων υποψήφιων εθελοντών πυροσβεστών κ.α.